Korištenje sveobuhvatnih rješenja za zaštitu od korozije u procesu proizvodnje lima; Cortec® VpCI®-325 i VpCI®-329 D; BioCorr® Rust Preventative; VpCI®-337; VpCI®-344; VpCI®-126 folija; CorPak® VpCI®-Stretch Film

Pri odabiru sredstva za zaštitu od korozije, proizvođači limova trebali bi ozbiljno pristupiti razmatranju svojstava i mogućnosti Cortec® tekućina za obradu metala kod različitih faza obrade čeličnog lima.

Cortec® VpCI®-325 i VpCI®-329 D dvije su izvanredne mogućnosti za primjenu nakon kiselinskog dekapiranja. Oba proizvoda istiskuju/odstranjuju vodu umjesto da je zadržavaju na površini.

Zaštita rubova lima
 

Nakon mokrog ili suhog dekapiranja, BioCorr® Rust Preventative je izvrsna opcija za zaštitu rubova lima. VpCI®-337 je još jedna dobra opcija zaštite rubova lima - posebno kod suhog dekapiranja - može se raspršiti u kolut lima sa ruba, pružajući zaštitu od korozije u
parnoj fazi, savršeno za teško dostupne prostore između slojeva lima u kolutu (koristi se u vezi s pravilnim pakiranjem). VpCI®-337 je proizvod na bazi vode i još je jedan od prikladnih načina za uklanjanje neurednosti tradicionalnih sprejeva na bazi ulja.

Kod mokrog kaljenja Cortec® također nudi izvanrednu zaštitu od korozije sa VpCI®-344. VpCI®-344 odlična je zamjena kao proizvod na bazi vode za mineralna ulja koja se tradicionalno koriste za smanjenje trenja i inhibiciju korozije. VpCI®-344 koristi se na hladno valjanom, pocinčanom i aluminiziranom čeliku s izvrsnim rezultatima.

Pakiranje
Iako inhibitori korozije (VpCI®) koji se primjenjuju tijekom obrade uvelike pružaju potrebnu zaštitu, dobro pakiranje je još jedan važan korak ka uspješnom pakiranju pošiljke bez korozije, posebno kada se suočava s izloženošću atmosferi kod transporta kamiona. VpCI®-126 folija u formi crijeva ili CorPak® VpCI®-Stretch Film su dvije izvrsne mogućnosti pakiranja koje sadrže inhibitore korozije u parnoj fazi (VpCI®), pružajući fizičku barijeru od utjecaja atmosfere kao i proaktivnu zaštitu inhibitorima korozije. VpCI®-126 i CorPak® VpCI®-Stretch Film kompatibilni su s automatskom opremom za zamotavanje koluta lima.

 

Cortecov® brend inhibitora korozije (VpCI®) za primjenu kod obrade čeličnog valjanog lima testiran je nudi vrijednosti iznad osnovne zaštite od korozije s opcijama koje su učinkovitije, efikasnije i bolje za okoliš!