Cortec® VpCI®-325 i VpCI®-329 D

Pri odabiru sredstva za zaštitu od korozije, proizvođači limova trebali bi ozbiljno pristupiti razmatranju svojstava i mogućnosti Cortec® tekućina za obradu metala kod različitih faza obrade čeličnog lima. Cortec® VpCI®-325 i VpCI®-329 D dvije su izvanredne mogućnosti za primjenu nakon kiselinskog dekapiranja. Oba proizvoda istiskuju/odstranjuju vodu umjesto da je zadržavaju na površini. Dvije su osnovne prednosti VpCI®-325 u tome što je proizveden na bazi biljnog, biorazgradivog ulja, a uspješno je korišten i testiran u elektrostatičkim uljima.

VpCI®-329 D također je pokazao iznimne rezultate u procesu obrade valjanog lima. Jedan od glavnih prerađivača limova počeo ga je koristiti 2005. nakon što je isprobao nekoliko različitih sredstava za zaštitu od korozije u uljnom sustavu, te je utvrdio da VpCI®- 329 D pruža najbolje
rezultate.

Nakon mokrog ili suhog dekapiranja, BioCorr® Rust Preventative je izvrsna opcija za zaštitu rubova lima. VpCI®-337 je još jedna dobra opcija zaštite rubova lima - posebno kod suhog dekapiranja - može se raspršiti u kolut lima sa ruba, pružajući zaštitu od korozije u parnoj fazi, savršeno za teško dostupne prostore između slojeva lima u kolutu (koristi se u vezi s pravilnim pakiranjem). VpCI®-337 je proizvod na bazi vode i još je jedan od prikladnih načina za uklanjanje neurednosti tradicionalnih sprejeva na bazi ulja.